اسباب کشی از جمله کارهای طاقت فرسا و سخت است. کارهای زیادی باید در مدت کمی انجام شود و همین امر باعث میشود که فاجعههایی به بار آید! زیاد به خودتان سخت نگیرید و سعی کنید پروسۀ اسباب کشی را تا جای ممکن برای خود آسان کنید و یادتان باشد که در نهایت نقل مکان به یک خانۀ جدید میتواند جذاب و هیجان انگیز هم باشد! اگر میخواهید از یک متخصص کمک بگیرید میتونید در قدم اول میتوانید برآورد قیمت اتوبار و باربری را در شهر خودتان داشته باشید. مثلا اگر به دنبال یک شرکت باربری در تهران باشید میتوانید درخواست باربری ثبت کنید و پس از زمانی کوتاه پیشنهاد متخصصان فعال در بازار را مشاهده کنید. از آنجایی که این متخصصین در بازار صاحب امتیاز و سابقه و کارنامه هستند با در نظر گرفتن همین موارد و نظرات مشتریان قبلی ایشان، میتوانید انتخابی آگاهانه تر را تجربه کنید.
برای اینکه چیزی از قلم نیفتد، به لیستی که در ادامه به آن اشاره میکنیم، توجه کنید:
کارهایی که باید قبل از بستن قرارداد انجام داد:
گزارشهای بازرسی مربوط به خانه را بخوانید. فروشنده ممکن است برخی از مشکلات را حل کرده باشد و یا شاید نیاز باشد که خودتان آنها را رفع و رجوع کنید. از چکه نکردن و خراب نبودن لولهها مطمئن شوید. یادتان نرود که محل شیرفلکۀ اصلی و جعبۀ فیوز را پیدا کنید. یکی دیگر از نکاتی که باید قبل از نقل مکان به خانۀ جدید به آن توجه کنید، بررسی کف خانه است. اگر نیاز به تعویض کفپوش است، آن را عوض کنید. دقت کنید که انجام این کار قبل از اسباب کشی، عقلانیتر است و شما را چندان به دردسر نمیاندازد.
مطمئن شوید که پول نقد همراهتان است:
زمانی که میخواهید هزینۀ شرکت حمل و نقل را حساب کنید، استفاده از پول نقد بهترین راه است. هم چنین ممکن است بخواهید به کارگران انعام دهید و یا موقعیتهای پیش بیاید که استفاده از کارت اعتباری ممکن نباشد.
وصل کردن منابع آب و برق و تلفن:
قبل از اسباب کشی، به ادارههای مربوطه اطلاع دهید تا آب و برق و گاز را به نام شما انتقال دهند. بسیاری از مواقع با امضا کردن سند، این موارد به نام شما زده میشوند اما در غیر این صورت خودتان باید پیگیریهای لازم را انجام دهید. مطمئناً نمیخواهید وقتی که وسایل را جا به جا کردید، تازه متوجه قطع بودن برق و نبود روشنایی شوید.
جدا کردن حیوانات خانگیتان از خودتان:
پروسۀ اسباب کشی میتواند برای حیوانات خانگی شما ترسناک و استرس زا باشد. حتی اگر دچار استرس نیز نمیشوند، بهتر است آنها را در روز اسباب کشی از خودتان دور کنید تا زیر دست و پا نیایند.
در یک اتاق جداگانه، مقداری غذا، اسباب بازی، زیرانداز و خوراکی تشویقی در یک جعبه بگذارید و حیوان خانگی و جعبه را در یک اتاق جداگانه قرار دهید. بهتر است آنها را در دورترین اتاق ممکن از پروسۀ حمل و نقل و اسباب کشی قرار دهید و هرچند وقت یکبار به آنها سربزنید تا از سلامتشان مطمئن شوید. این امر به آنها کمک میکند که از استرس رها شوند و تلاش نکنند تا از در جلویی فرار کنند.
عوض کردن قفلها:
اصلاً از تعداد افرادی که جز شما، کلید خانهتان را دارند، باخبر نیستید! پس بهتر است قبل از هرکاری از یک قفل ساز بخواهید که قفلهای خانه را عوض کند. زمان خوبی است که از قفل ساز بخواهید تا یک کلید مشخص برای تمامی قفلهای خانه درست کند.
وصل کردن یخچال به برق:
بسیاری از افراد بعد از اینکه نقل مکان میکنند، یخچال را از برق میکشند. هنگام خرید خانه وسایل را به برق بزنید و مطمئن شوید که به خوبی کار میکنند.
تغییر آدرس پستی:
معمولاً میتوانید به راحتی و آنلاین آدرس جدید خود را در ادارۀ پست ثبت کنید اما ممکن است که تا مدتی نامهها و بستههای پستی شما به آدرس اشتباه بروند. هم چنین آدرس جدید خود را به بانکها و و سایر ادارات مهم بدهید تا نامههای مربوطه به دستتان برسد.
به راه انداختن سیستم امنیتی:
سیستم امنیتی درست خیال شما را از بابت خطرهای احتمالی راحت میکند. اگر این سیستم از قبل در خانه نصب شده، از شرکت مربوطه بخواهید تا آن را فعال کند. بسیاری از سیستمهای امنیتی در شب نیز فعال هستند و این خیال افرادی را که تنها زندگی میکنند، راحت میکند.
فعالسازی اینترنت:
وجود وای فای برای استفاده از موبایل، لپ تاپ و تبلت و هم چنین گاهی سیستم امنیتی واجب است. زنگهای در دیجیتالی، درهای گاراژ، لامپهای اتوماتیک و سیستمهای آبدهی چمن همه و همه نیازمند اینترنت هستند. بهتر است قبل از ورود به خانۀ جدید، از متصل بودن اینترنت مطمئن شوید.
سفارش دادن غذا و نوشیدنی:
برخی از افراد با خودشان خوراکی میبرند و برخی از بیرون غذا میگیرند نه تنها برای خودشان، بلکه برای کارگران و دوستانی که به آنها کمک میکنند. روز اسباب کشی زمان مناسبی برای آشپزی نیست. میتوانید از بیرون غذا و نوشیدنی سفارش دهید. دقت کنید که تعداد کافی آب معدنی همراه داشته باشید مخصوصاً اگر در ماههای گرم سال اسباب کشی میکنید.
برنامه ریزی برای خواب:
تخت خوابتان باید جز اولین چیزهایی باشد که راست و ریس میکنید. هم چنین حواستان باشد که در کدام جعبه وسایل خواب و بالشهایتان را قرار دادهاید. درست کردن اتاق خواب از بالا و پایین باعث آرام شدن و راحت خوابیدن شما در شب و روزهای بعد از اسباب کشی میشود. اگر خواب آرام و راحتی داشته باشید، انرژی کافی برای رو به رو شدن با چالشها و باز کردن جعبهها در روز بعد میشوید. بسیاری از افراد یک کیف وسایل ضروری آماده میکنند و در آن وسایلی مانند خمیر دندان، مسواک، جعبۀ لنز و دارو قرار میدهند.
ملاقات با همسایههای جدید:
ممکن است همسایههای جدیدتان با بشقابی از شیرینی و یا غذا برای خوشامدگویی به شما به خانهتان بیایند. اگر این اتفاق نیفتاد، میتوانید آنها را دعوت کنید و با آنها آشنا شوید. بسیاری از افراد نمیخواهند مزاحم شوند پس باید خودتان دست به کار شوید. سعی کنید نام همسایههایتان را به خاطر بسپارید.
نوسازی و بازسازی خانه را فعلاً به تعویق بیندازید و اجازه دهید تا 12 تا 18 ماه از سکونتتان در خانۀ جدید بگذرد.
سعی کنید در وسط ماه یا وسط هفته اسباب کشی کنید. این امر باعث میشود تا هزینۀ زیادی را برای اسباب کشی نپردازید زیرا اسباب کشی در آخر هفتهها و اوایل ماه زیاد میشود.
دقت کنید که وسایلی که برای جا به جایی جمع آوری میکنید، از نظر شرکت مربوطه مشکل حمل نداشته باشد زیرا برخی از وسایل دارای محتویات قابل اشتعال هستند و خودتان باید آنها را جا به جا کنید.